SkipNavigation

Se torturoverlevers liv som teaterstykke

Udgivet 26.10.2011
Aihua Yan, tidligere klient på RCT, har fået sit liv foreviget i bogen 'Bag de blå bjerge' af Michael Svennevig. Bogen er nu blevet til et teaterstykke på Verdens Mindste Teater.

Stykket er en monolog om glæde, overlevelse og en opvækst under den kinesiske Kulturrevolution. Aihua Yan er uddannet civilingeniør, og kom til Danmark som politisk flygtning i 1990. 9 år efter blev hun dansk statsborger. Som et led i bearbejdelsen af hendes fortid og især opvæksten under kulturrevolutionen fortalte Aihua Yan sin historie til forfatteren og dramatikeren Michael Svennevig, der har skabt en gribende monolog fuld af poesi baseret på hendes beretning.
Det er et stærk og hudløst portræt af kampen for overlevelse i et totalitært regime. Om at blive rykket op med rode og skabe sig et nyt liv i eksil. Men det er måske endnu mere en beretning om at være menneske og kunne bevare sin medmenneskelighed, ligegyldigt hvad man bliver udsat for.  At insistere på at livet er godt - og at kunne give noget videre til andre.

Medvirkende: Elisabeth von Rosen
Instruktion: Ulla Koppel
Scenografi: Verdens mindste Teater
Foto: Manoj Suresh.
Grafisk arbejde: Jan Pet Khorto.
Premiere: Søndag d. 30. oktober. UDSOLGT!
Sidste dag: mandag d. 21. november
Spilletider: lørdag, søndag kl. 17.00 og mandag, tirsdag kl. 19:00
Entre kr. 125.-

Læs mere her: Verdens mindste Teater

Vi samler statistik og forbedrer din brugeroplevelse ved hjælp af cookies.   Læs mere her...