SkipNavigation

Bryggervangen_stairs_1020px.png

Hvem er vi


DIGNITY er et dansk menneskerettighedsinstitut, der har behandling, forskning, international udvikling og fortalervirksomhed under ét tag. Vi er repræsenteret i over 20 lande, hvor vi samarbejder med lokale partnerorganisationer – og i udvalgte lande med statsinstitutioner - om at bekæmpe tortur og hjælpe torturoverlevere og deres familier til et bedre liv.

Vores mål er at bekæmpe brugen af tortur, umenneskelig og nedværdigende behandling og at udrydde andre former for organiseret vold[1]. Det gør vi, fordi vi ved, at tortur ødelægger mennesker, øger volden i samfundet og skaber grundlæggende utryghed og frygt i de lande, hvor det foregår.

DIGNITY var et af de første behandlingssteder i verden, hvor ofre for tortur kunne få specialiseret behandling. I over 30 år har vi hjulpet torturoverlevere. Vi arbejder politisk, juridisk og sundhedsfagligt for at forhindre tortur og sikre alle ofre den nødvendige behandling og et værdigt liv.

DIGNITY er hjemmehørende i Danmark, men vores arbejde for en verden uden tortur er globalt. Tortur foregår i mere end 141 lande (Amnesty 2014), og derfor arbejder vi sammen i partnerskaber med ligesindede institutioner og organisationer i Danmark og i resten af verden.

DIGNITY er en selvejende institution, der er afhængig af støtte fra forskellige bidragydere, hvoraf Udenrigsministeriet er den største. Driften af rehabiliteringscentret finansieres via ydelser fra Danske Regioner. DIGNITYs arbejde støttes også af penge fra fonde, legater og privatpersoner.

 

[1]Vi bruger samlebetegnelsen ”organiseret vold” for vold, der udøves af en statsmagt eller på opfordring fra en statsmagt.

iStock_000023516905_Full.jpg

Det siger konventionen

Det internationale forbud mod tortur er absolut. Ingen særlige omstændigheder af nogen art, hverken krigstilstand, trusler om krig eller terror, politisk ustabilitet eller anden nødstilstand kan retfærdiggøre tortur.

barnarm.jpg

Støt løbende

Tortur nedbryder mennesker, familier og samfund. Hjælp os med at give torturofre en værdig tilværelse og lad os sammen få sat en stopper for torturen. Du kan med et fast månedligt beløb være med til at sikre en langvarig indsats i kampen mod tortur.

Vi samler statistik og forbedrer din brugeroplevelse ved hjælp af cookies.   Læs mere her...