SkipNavigation

USA's udenrigsministerium hædrer RCT Partner

Udgivet 08.03.2011

Eva Halaweh får i dag prisen ‘International Women of Courage Award’ af Hillary Clinton og Michelle Obama. Den jordanske jurist, der leder Mizan Law Group, er partner i RCTs jordanske antitorturprogram Karama.

eva_halaveh

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag modtager lederen af Mizan Law Group, Eva Halaweh, det amerikanske udenrigs- ministeriums pris International Women of Courage Award. Eva Halaweh får prisen for sit arbejde mod æresdrab og den gratis juridiske bistand Mizan Law Group tilbyder personer, som har været udsat for overgreb fra de jordanske myndigheder.

International Women of Courage Award blev oprettet af tidligere udenrigsminister Condoleezza Rice i 2007 for at hædre kvinder, som med fare for eget liv udviser exceptionelt mod og lederevner i deres kamp for styrkelsen af kvinder og disses rettigheder.

- Eva Halaweh har som leder af Mizan Law Group dedikeret sin karriere til at tale for de udsatte mennesker i Jordan og heriblandt kvinder, som er i fare for at blive æresdræbt. Hun har etableret et team af jurister, der tilbyder gratis juridisk bistand og rådgivning til personer, som ellers ikke kan få oprejsning. Hun har kastet sig over mange følsomme emner herunder en politi- og fængselskultur, der er gennemsyret af tortur og overgreb ofte med døden til følge, skriver det amerikanske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Karama
Mizan Law Group er partner i RCTs jordanske antitorturprogram Karama, som betyder "værdighed" på arabisk. Overordnet er formålet at udrydde tortur og mishandling i arbejdet med retshåndhævelse i Jordan. Karama-projektet er et større samarbejdsprojekt, hvor danske og jordanske statslige partnere samarbejder bilateralt med hinanden og med NGOer både i Danmark og Jordan.

Fire partnere i Jordan har et stærkt ejerskab til projektet. Disse fire jordanske partnere er kriminalpolitiet & fængselsvæsenet, Justitsministeriet, Dommerudnævnelsesrådet, Nationalt Center for Menneskerettigheder (National Centre for Human Rigths) og NGOen (Mizan Law Group for Human Rights). De danske partnere er: Anklagemyndigheden, Rigsadvokaten, Politiet og Kriminalforsorgens Uddannelsescenter. RCT er koordinator for programmet.

Du kan læse mere om prisen her

Læs om Karama i nyeste nummer af RCT NYT her

Billeder fra dagen (Flickr)

Flere billeder fra dagen    DIGNITYTshirt_510px
    Køb en DIGNITY t-shirt

    Overskuddet går ubeskåret til DIGNITY.

    Læs mere her